The beauty of women

Beschrijving

Details

  • 446
  • 0
  • 20
  • 0

Reacties

Lonneke

Lonneke 2007-07-08T18:00:26+0000

Blijf dit toch

0

Bultrug

Bultrug 2007-06-29T00:03:53+0000

Inmiddelds 2 commentaren op de man met vis zag ik :=)). Maar weinig voor zo'n sprekende plaat. Och, soms zegt

0

Kwartjes

Kwartjes 2007-06-28T22:40:51+0000

Helemaal eens met je LJ dat de onderuitgezakte vrouw iets teveel was. Fotograferen en zeker plaatsen is een moeilijk iets. Ik heb daar weer veel van geleerd. Vind het onbegrijpelijk dat man eet vis op WFC slechts alleen van jouw een commentaar heeft gehad. Vond de foto zeer anders als anders en helemaal in de trent van WFC. Maar helaas.
Heb grote problemen om op WFC te komen. Wordt geblokkeerd door ik denk Chello. Heb daar ook, volgens mij zeeziek nog niet geplaatst. Maar dat is volgens mij een foto die net aan de goede kant hangt. Vind hem zelf natuurlijk weer erg goed (anders plaats ik hem niet) maar heb lang getwijfeld of hij wel kon zeker omdat ik de afgebeelde ken. Ben blij dat ik het heb gedaan. Hoe gaat het met je "Rotterdam Marathon" met "Hitte" twee van je mooiste foto's die ik hoog heb zitten in mijn map "mooie foto's niet van mij". Ja haha zoals je ooit een foto van mij in je gallerij hebt opgenomen zit jij ook in mijn favoriete gallerij. Groetjes Marcel.

0

Jaap Vierenvijftig

Jaap Vierenvijftig 2007-06-28T22:22:24+0000

Mooie plaat Bultrug.

0

Bultrug

Bultrug 2007-06-28T21:07:20+0000

Kwartjes, de man met de vis werkt duidelijk mee en is ook grappig en in leuke setting geplaatst, maar het toeval wil dat ik de onderuitgezakte vrouw, een extreme uitsnede, nou zo'n voorbeeld vind van betrappen en slechte smaak. Er is onder die foto daar ook over gediscussieerd en ik ga ervan uit dat het niet zo bedoeld heb als het op mij overkwam. Over het algemeen stralen jou foto's een groot plezier in het fotograferen uit en het is niet mijn taak voor moraalridder te spelen.

0

Kwartjes

Kwartjes 2007-06-28T20:48:50+0000

Bedankt voor de hele mooie en leerzame discussie die ik hierboven heb mogen volgen! Ja, ik klik ook graag mensen. Zijn van hetzelfde soort als de fotograaf en de kijkers dus altijd erg interressant. De keuze van wel-niet plaatsen is altijd moeilijk. Helemaal moeilijk word het als je de mensen persoonlijk kent en zij jouw. Eet meer vis was zo'n foto van mij. Ik vond hem bijzonder maar kon ik hem wel plaatsen. Ik heb veel ervaring in het foto's kijken. En had nog nooit zo'n foto gezien. Maar het viel goed uit die foto. Allemaal redelijk lovende kritieken. En zeker geen wanklank over de man op de foto. Vind het een bewijs dat je toch heel ver kan gaan met het plaatsen van foto's. Jeannette zet wat schroom opzij; het leverd zoveel op en LJ ga door met je fantastische werk en nogmaals bedankt voor dit mooie gesprek hierboven!

0

Jeannette

Jeannette 2007-06-28T18:53:29+0000

Je laatste drie zinnen raken de kern van de morele kant van de vraag, denk ik [en kunnen juridisch gezien ook wel eens als overtuigend worden beschouwd]! Overigens moet ik bekennen dat de lezende man wel met 300 mm is genomen [is natuurlijk ook aan de scherptediepte te zien]. Als ik dichterbij had gestaan, was dat in zijn houding beslist te zien geweest en het moment voorbij. Wel had ik mij al eens voorgenomen foto's waarop mensen prominent in beeld komen voornamelijk op groothoek te nemen. Enerzijds vereist dat meer durf, anderzijds toont dat veel meer respect. Het is echter beslist de moeite waard te streven naar straatbeelden uitsluitend op 17-55 mm of daaromtrent. Bij het volgende bezoek aan Urk [en een grote fotozaak] ga ik beslist weer langs het bankje. De mannen op Urk zijn zonder meer spraakzaam, zeker in een

0

Bultrug

Bultrug 2007-06-28T17:10:10+0000

Ik wil ook niet graag op de kiek, maar als iemand mijn vreemde auto wil fotograferen voel ik me vereerd. De waarom vraag waar jij het over hebt is mij maar al te bekend en er kan een aardig gesprek op volgen. Het gebrek aan moed of verlegenheid ken ik ook, ik zou veel brutaler willen zijn. Die oude mannetjes vinden dat niet erg, dat weet ik zeker. Vanmiddag een groepje muzikanten gefotografeerd, ik wilde een laag standpunt en van vlak bij. Een kort gebaar van mag het en een knikje terug, ze waren aan het spelen, was genoeg. En dan geef ik ze daarna wel wat, ik vermoed ook dat ze het daarom niet erg vinden. Jouw mooie zwart/wit foto van de lezende man is waarschijnlijk ook spontaan genomen, en je eert die man, je maakt m niet belachelijk. Foto's die dat wel doen en je ziet ze nog wel eens, bezorgen mij een afkerig gevoel. Foto's met zware tele waar je mensen makkelijk mee kunt betrappen zijn zelden mooi of betrokken. Als je nu maar zelf achter je foto's staat is er imo niet veel tegen te zeggen.

0

Jeannette

Jeannette 2007-06-28T14:31:42+0000

Prima, bultrug, dank je! Uiteraard vraag ook ik me vaak af of het fotograferen van mensen op straat niet alleen een esthetisch plaatje oplevert, maar ook ethisch verantwoord is, onafhankelijk van de sociale status van iemand, dus inderdaad ook vwb mensen wier huis de straat is [op het randje misschien bij mijn kiekje van zich op het strand omkledende heren]. Soms zie je iets gebeuren en realiseer je je dat het moment en de kans voorbij zijn, wanneer je eerst toestemming gaat vragen. Soms ook bieden stoere heren zich gewoon aan, en dan is wat mij betreft de uitdaging al een stuk minder. Een vergelijk van vrijheid van meningsuiting en evtl. vrijheid van fotografisch vastleggen gaat mij iets te ver. Zelf wil ik niet graag op de kiek, maar men kan mij gerust ongezouten een mening verkondigen en ik doe graag mee aan een redelijke en zinvolle discussie. In de voormalige DDR heb ik foto's gemaakt van overheidsgebouwen en -personen, uiteraard volstrekt tegen de regels, maar ben wel blij dat ik dat toen, gedeeltelijk uit na

0

Bultrug

Bultrug 2007-06-28T12:54:44+0000

Nee hoor Jeannette, geen wrevel, zelfs geen lichte :=). Legitieme vraag toch en interessant ook. Wat mij betreft kun je m laten staan hoor. Ik stel me zelf wel vaker de vraag wat nu wel of niet kan. Meestal nijg ik naar het wel kunnen, ik doe immers niemand kwaad. Niet alleen met mensen (dat is me

0

Delen Dfotogroep.nl

Kleurenpalet

Gefotografeerd op Mon, Nov 30, -0001 12:00 AM

Word lid van deze online fotoclub


Meer van Dfotogroep.nl

Hang on Lijnen Herfst al volop aan de gang Elize De grotten van Mallorca Even iets anders Doing her make-up... Toezicht Toffe toetjes van 'de alk' ******************* Acrogymduo Een permanentje nodig ?