Bretagne 3

Beschrijving

Dit is een zijarm van de rivier de Aven, drooggevallen bij eb.

Details

  • 169
  • 0
  • 4
  • 0

Reacties

Jeannette

Jeannette 2007-09-24T17:24:54+0000

Ah, dodgen en burnen dus, bedankt voor de toelichting, appie! Heb het wel eens geprobeerd toe te passen, maar wordt bij mij te vlekkerig. En je hebt volkomen gelijk vwb de toepassing bij landschapsfotografie, ofschoon het soms best aardig kan zijn voor een speciaal effect, in zwart/wit bijvoorbeeld [noem het inderdaad drama, toneel of iets dergelijks]. Gr. J.0

Appiesleijp

Appiesleijp 2007-09-24T15:20:25+0000

Beste Bart: ik denk dat je gelijk hebt; ik heb vooral willen laten zien hoe het eruit ziet langs de Aven en ben niet zo bedacht geweest op het fotografische effect, maar een beetje doordrukken geeft idd net iets extra's (en kan alsnog). Beste Jeannette: het is inderdaad glibberen als je de bedding betreedt. Over 'doordrukken': dat is een term die oorspronkelijk uit de klassieke/analoge fotografie stamt en betekent 'wat langer belichten bij het afdrukken in de donkere kamer', waardoor het betreffende gedeelte van de foto donkerder en meer doortekend wordt. Bij digitale bewerking kan dat ook, bijvoorbeeld met de 'burn-tool'in Photoshop. Daarmee wrijf je over het betreffende deel van de foto dat je meer doortekend wilt hebben. Het wordt veel gedaan bij luchten vanwege het dramatische effect, maar persoonlijk vind ik dat je daar bij realistische landschapsfoto's voorzichtig mee moet zijn, omdat het al snel onwerkelijk oogt in relatie tot het licht wat op het landschap zelf valt. Maar in dit geval heeft Bart het volgens mij goed gezien.

0

Jeannette

Jeannette 2007-09-24T14:44:17+0000

Glibberen daar, of niet? Veel groenen bij elkaar. Als iemand mij het mysterie van het zgn. "doordrukken" zou kunnen verklaren, heel graag!

0

Bartverweij

Bartverweij 2007-09-24T14:42:01+0000

lekker wijdse plaat, had alleen nog wat meer gedaan met de lucht als ik jou was.... kan nu ook nog wel in ps met doordrukken... is maar een idee hoor is mijn persoonlijke meningquestion

0

Delen Dfotogroep.nl

Kleurenpalet

Gefotografeerd op Wed, Aug 15, 2007 12:00 AM

Word lid van deze online fotoclub


Meer van Dfotogroep.nl

India Portret Avondlicht Selfreflection Monument op de dijk Slapen tussen de bloemen Donkere regen Mijn lekkere ding Serie II * * * Corfu sunset.